Bramborové pagáče

Ingredience:
Těsto:
- 1 kg hladká mouka Pernerka
- 1 celé droždí
- 500 ml vlažné mléko
- 1 PL cukru krystal
- 2 celé vajíčka
- 300 ml olej
- 2 ČL soli
Ostatní
- 500 g uvařených brambor
- sůl, vegeta podle chuti
- 250 g máslo (celá čtvrtka)
- vajíčko na potření
- sýr na posypaní
Tipy a Triky:
Postup:
Připravímě si těsto, které necháme vykynout. Potom si těsto vyválíme a posypeme nahrubo nastrouhanými bramborami a posolíme, popř. dochutíme vegetou.
Na brambory nastrouháme kostku másla Těsto několikrát překládáme/vyválíme (4x3x4x3), pak vykrojíme pagáče (například pomocí sklenice), potřeme vajíčkem a posypeme sýrem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zlatova.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.