Bramborové pagáče

Share on Facebook
25 porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Těsto:

  • 1 kg hladká mouka Pernerka
  • 1 celé droždí
  • 500 ml vlažné mléko
  • 1 PL  cukru krystal
  • 2 celé vajíčka
  • 300 ml olej
  • 2 ČL soli

Ostatní

  • 500 g uvařených brambor
  • sůl, vegeta podle chuti
  • 250 g máslo (celá čtvrtka)
  • vajíčko na potření
  • sýr na posypaní

Tipy a Triky:

Postup:

Připravímě si těsto, které necháme vykynout. Potom si těsto vyválíme a posypeme nahrubo nastrouhanými bramborami a posolíme, popř. dochutíme vegetou.

Na brambory nastrouháme kostku másla Těsto několikrát překládáme/vyválíme (4x3x4x3), pak vykrojíme pagáče (například pomocí sklenice), potřeme vajíčkem a posypeme sýrem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zlatova.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.