Bramborové knedlíky se švestkami
Ingredience:
- 30 dkg hrubé pšeničné mouky Pernerka
- 50 dkg den předem uvařených brambor
- mouka na podsypání
- 1/2 lžičky soli
- 3 lžíce oleje
- 1 vejce
- 1 lžička soli na osolení vody
- cca 15 velkých švestek
Tipy a Triky:
Postup:
Omyté a osušené švestky nakrojíme a vypeckujeme. Mezitím dáme vařit vodu, kterou osolíme zarovnanou lžičkou soli.
Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno na struhadle. K nastrouhaným bramborám přidáme 3 lžíce oleje, jedno menší vejce, půl lžičky soli, hrubou pšeničnou Pernerku a zpracujeme těsto. Přesné množství mouky záleží na druhu brambor (těsto by nemělo být moc tuhé, po rozválení by se nemělo trhat). Rozválíme na pomoučeném válu do tloušťky těsta cca 0,5 cm.
Z těsta vykrojíme čtverečky velké tak, abyste do nich zabalili švestky. Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 7–8 minut, délka vaření záleží na velikosti knedlíků a množství těsta. Během vaření můžeme knedlíky promíchat. Když jsou knedlíky uvařené, vyndáme je a propíchneme, aby z nich vyšla pára (klidně nožem, ale nepropíchejte knedlíky skrz, maximálně do půlky) a potřeme máslem, aby neokoraly. Nakonec osypeme mákem a cukrem.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.