Bochánky se zelím a škvarky

Share on Facebook
16 bulek porcí
2 / 5náročnost
90 min

Ingredience:

  • 450g žitné celozrnné hladké mouky Pernerka (můžete použít i celozrnnou špaldovou či pšeničnou Pernerku)
  • 250 g kysaného zelí
  • 150 g škvarků (můžete nahradit slaninou či uzeným masem)
  • 100 g sádla
  • 100 ml mléka
  • 2 vajíčka
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžička cukru

Tipy a Triky:

Škvarky můžeme nahradit slaninou či uzeným masem.

Postup:

Zelí a škvarky si nakrájíme najemno a sádlo si rozpustíme v mléce na mírném plameni.

Všechny ingredience dáme do robota a krátce smícháme – vznikne lepivé těsto, tak se toho nebojte – necháme v teple kynout cca 60 minut.

Těsto zvětší objem maximálně 1x, protože je z žitné mouky hodně hutné. Pomoučíme si vál a vyválíme si dva podlouhlé stejně velké válečky, které rozpůlíme a pak ještě jednou rozpůlíme, takže nám vznikne 8 a 8 stejně velkých bulek – je důležité, aby byly bulky stejně velké, aby se nám všechny rovnoměrně propekly.

Troubu si dáme předehřát na 200 stupňů, bulky si položíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě dokynout. Před pečením bulky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem. Pečeme cca 20 minut, dokud nejsou bulky krásně zlatavé.

Recept připravila @Alishaeasycooking

Chcete mít ve spíži dostatek žitné celozrnné Pernerky? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.