Bábovka s ovocem

Share on Facebook
1 bábovka porcí
1 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Těsto 

  • 2 hrnky pšeničné polohrubé mouky Pernerka
  • 1 hrnek cukru
  • ½ hrnku oleje
  • ½ hrnku mléka
  • 4 vajíčka, bílky a žloutky zvlášť 
  • kypřící prášek do pečiva

Náplň:

  • Rybíz dle chuti
  • Borůvky dle chuti

 

Tipy a Triky:

Můžeme použít i mražené ovoce podle chuti. Místo polohrubé pšeničné Permerky můžeme použít i polohrubou špaldovou Pernerku.

 

Postup:

Nejprve si vyšleháme ze čtyř bílků tuhý sníh. 

Smícháme všechny ostatní ingredience včetně žloutků. Do této směsi opatrně vmícháme bílky.

Formu na bábovku si vymažeme olejem a vysypeme moukou. 

Do formy na bábovku nalijeme cca půlku těsta a přisypeme ½ dávky ovoce. Nalijeme druhou část ovoce a dáme zbytek ovoce. 

Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 50 minut. 

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.