Špaldová žíhaná bábovka
Ingredience:
- 380 g špaldové hladké mouky Pernerka
- 200 g třtinového cukru
- 180 g másla
- 250 ml kysaného podmáslí
- 4 vejce
- 30 g kakaa
- kůra z jednoho bio citrónu
- sáček kypřícího prášku
Tipy a Triky:
Toto vláčné těsto lze využít nejen na bábovku, ale například i na buchtu na plech nebo na muffiny.
Postup:
Do utřeného másla zašleháme třtinový cukr a citrónovou kůru a poté zašleháme jedno vejce po druhém.
Mouku promísíme s kypřícím práškem a přes velké síto je prosejeme. Takto připravenou mouku zašleháváme střídavě s podmáslím do máslového základu, dokud nezískáme středně tekuté nadýchané těsto. Těsto rozdělíme na dvě zhruba stejně velké poloviny a do jedné z nich zašleháme kakao. Obě těsta nalijeme střídavě do formy tak, aby vytvořili žíhaný dojem.
Bábovku pečeme zhruba 60 minut při teplotě 170 °C.
Chybí vám doma Pernerka a přitom si chcete upéct tuhle skvělou bábovku? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.