Kynuté buchty
Ingredience:
Těsto:
- 500 g pšeničné hladké extra silné mouky Pernerka
- 100 g cukru
- 100 g másla
- 6 g soli
- 3 žloutky
- 300 ml mléka
- 10 g sušeného droždí
- nastrouhaná kůra z jednoho citron
- 5 hřebíčků
- ¼ nastrouhaného muškátového oříšku
- Vanilka
Tvarohová náplň:
- 250 g tvarohu
- 4 žloutky
- 100 g cukru moučky
- nastrouhaná kůra z poloviny citronu
- 1 vanilka
Povidlová náplň:
- Povidla
Tipy a Triky:
- Buchty před pečením vkládáme do pekáčku s máslem
- Náplň zvolte podle vaší chutě. My jsme použili tvarohovou náplň a povidla.
Postup:
Mouku prosejeme do mísy, na okraj dáme sůl, do středu vyhloubíme důlek a do něj nasypeme cukr, nastrouhaný muškátový oříšek, citronovou kůru, vanilku a roztlučený hřebíček. V teplém, ne horkém, mléce rozšleháme sušené droždí a žloutky. Vlijeme do důlku v mouce a přidáme měkké máslo.
Zaděláme těsto – po zpracování nesmí lepit a musí být elastické. Těsto přikryjeme a necháme kynout. Trvá to dvě hodiny, až se zdvojnásobí objem. Těsto znovu prohněteme a necháme kynout asi tak hodinu až dvě.
Poté těsto dáme na vál a rozválíme na obdélník, který rozkrájíme na čtverce dle požadované velikosti buchet. Na střed naneseme náplně a pečlivě uzavřeme každou buchtu, aby nevytekla náplň.
Do pekáčku, který je vymazaný máslem, skládáme buchty tak, aby měly ještě prostor vykynout a měly hezký tvar. Každou buchtu velmi dobře pomažeme máslem ze všech stran a na závěr ještě pomažeme máslem na vrchu. Necháme vykynout přibližně hodinu a poté pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 25–30 minut. Po upečení pomocí prkénka buchty obrátíme a vyklopíme a pocukrujeme.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.