Pizza Margherita

Share on Facebook
3 střední pizzy porcí
2 / 5náročnost
100 min

Ingredience:

Těsto:

Náplň:

Sugo:

  • 3 lžíce oleje
  • 1 – 2 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1,5 lžíce oregana
  • 1,5 lžičky cukru
  • Sůl a pepř

Ostatní ingredience:

  • Rajčata
  • Mozzarella
  • Bazalka



Tipy a Triky:

Na těsto na pizzu nespěchejte a dejte mu dostatek času vykynout. 



Postup:

Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy přidáme rozdrobené droždí, 40 ml vlažné vody a cukr. 

Cca po 10-15 minutách přidáme olej, sůl a mouku a zpracujeme cca 10 minut v hladké, pružné těsto, nejlépe v robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň 60 minut nebo až  zdvojnásobí svou velikost. 

Připravíme si sugo. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, pár minut restujeme a na konci přidáme česnek. Přidáme rajčata, necháme provařit (až se odpaří značná část tekutiny) a dochutíme cukrem, solí, pepřem a oreganem. Ještě chvíli společně povaříme a necháme zchladnout.

Vykynuté těsto vyválíme do kruhu. Potřeme sugem, na sugo postupně naskládáme na kolečka pokrájená rajčata a natrhanou mozzarellu. 

V horkovzdušné troubě pečeme 15 minut na 200˚C. Po upečení přidáme lístky bazalky, případně ještě čerstvou mozzarellu. 

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.