Pizza Margherita
Ingredience:
Těsto:
- 530 g pšeničné hladké extra silné mouky Pernerka
- 20 g čerstvého droždí
- 1 lžička cukru
- 40 ml + 300 ml vlažné vody
- 4 lžíce olivového oleje
- 12 g soli
Náplň:
Sugo:
- 3 lžíce oleje
- 1 – 2 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1,5 lžíce oregana
- 1,5 lžičky cukru
- Sůl a pepř
Ostatní ingredience:
- Rajčata
- Mozzarella
- Bazalka
Tipy a Triky:
Na těsto na pizzu nespěchejte a dejte mu dostatek času vykynout.
Postup:
Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy přidáme rozdrobené droždí, 40 ml vlažné vody a cukr.
Cca po 10-15 minutách přidáme olej, sůl a mouku a zpracujeme cca 10 minut v hladké, pružné těsto, nejlépe v robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň 60 minut nebo až zdvojnásobí svou velikost.
Připravíme si sugo. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, pár minut restujeme a na konci přidáme česnek. Přidáme rajčata, necháme provařit (až se odpaří značná část tekutiny) a dochutíme cukrem, solí, pepřem a oreganem. Ještě chvíli společně povaříme a necháme zchladnout.
Vykynuté těsto vyválíme do kruhu. Potřeme sugem, na sugo postupně naskládáme na kolečka pokrájená rajčata a natrhanou mozzarellu.
V horkovzdušné troubě pečeme 15 minut na 200˚C. Po upečení přidáme lístky bazalky, případně ještě čerstvou mozzarellu.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.