Milionářské řezy se slaným karamelem
Ingredience:
Sušenka / křehké pečivo:
- 120 g špaldová hladká mouka Pernerka
- 120 g špaldová celozrnná hladká mouka Pernerka
- 80 g třtinového cukru
- 175 g másla, chlazeného a nakrájeného na kostky
- Špetka soli
Slaný karamel
- 397 g plechovka kondenzovaného mléka
- 100 g zlatého sirupu
- 125 g másla, nakrájeného na kostky
- 1/2 – 1 lžička himalájské/mořské soli
Čokoládová poleva:
- 200 g hořké čokolády na vaření (54% kakaové sušiny)
- 100 g bílé čokolády
Tipy a Triky:
- Formu na pečení vyložte tak, abyste mohli vyjmout hotové milionářské křehké pečivo zvednutím pečicího papíru z formy.
- Buďte velmi opatrní při vaření a nalévání karamelu, protože bude velmi horký! Karamel může při vaření také prskat, nikdy nedávejte obličej přímo nad pánev!
- Špaldové mouky Pernerky můžete míchat v libovolném poměru.
Postup:
Křehké pečivo
Předehřejte troubu na 180 stupňů (horkovzdušnou n 160 stupňů) a čtvercovou formu o rozměrech 23 x 23 cm vyložte pečicím papírem.
Připravte si křehké pečivo. Do kuchyňského robotu nasypte mouku a přidejte na kostky nakrájené studené máslo. Pulzujte, dokud směs nepřipomíná strouhanku. Poté přidejte sůl a cukr a znovu pulsujte, dokud se vše nezačne spojovat.
Lžící nandejte směs do čtvercové zapékací formy, rozprostřete a pak ji rukama co nejrovnoměrněji přitlačte. S tímto procesem si můžete pomoci zadní stranou lžíce. Pečte v předehřáté troubě 25 – 30 minut, dokud není směs navrchu lehce zlatavá. Křehké pečivo vyndejte z trouby, nechte ve formě a dejte stranou, zatímco budete připravovat slaný karamel.
Slaný karamel připravíte tak, že nalijte kondenzované mléko a zlatý sirup do malé pánve a poté přidejte nakrájené máslo. Za stálého míchání spusťte směs na mírném ohni a nechte máslo rozpustit. Poté zvyšte plamen na střední až vysoký a vařte dalších cca. 8 minut, znovu za stálého míchání, dokud směs nezhoustne a nebude mít hezkou zlatou karamelovou barvu. Pánev sundáme z plotny, přidáme sůl, promícháme a velmi jemně nalijeme na křehké pečivo ve formě.
Necháme krátce vychladnout na kuchyňské desce, pak dáme chladit do lednice. Než přejdemee k dalšímu kroku, necháme v lednici chladit alespoň jednu hodinu , aby karamel ztuhl.
Čokoládová poleva
Hořkou i bílou čokoládu rozpustíme odděleně ve vodní lázni. Vyjmeme zapékací formu z lednice a vrstvu slaného karamelu polijeme hořkou čokoládou. Čokoládu rozetřeme co nejrovnoměrněji. Pak nalijeme rozpuštěnou bílou čokoládu. Koktejlovou tyčinkou nebo dřevěnou špejlí vmícháme bílou čokoládu do hořké čokolády tak, aby vytvořila pěkný vzor. Dáme do lednice na hodinu nebo dokud čokoláda neztuhne.
Nakrájíme na plátky požadované velikosti a podáváme.
Tento recept byl připraven flavouЯRhythm.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.