Černý žitný chléb

Share on Facebook
1 chleba porcí
2 / 5náročnost
220 min

Ingredience:

  • 250 g žitné celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 250 g pšeničné celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 7 g sušeného droždí
  • 9 g soli
  • 40 g černého kakaa 
  • 10 g kmínu
  • 350 g vlažné vody
  • 30 g oleje
  • 40 g medu

Tipy a Triky:

Postup:

Do mísy prosejeme obě celozrnné hladké mouky, drcený kmín, sůl a černé kakao, metličkou promícháme. Do vody vsypeme sušené droždí, přidáme med a promícháme. Rozmíchané droždí nalijeme do směsi mouk a přidáme olej. 

Zaděláme důkladně těsto, které necháme kynout alespoň dvě hodiny. Poté poté zapracujeme (prohněteme těsto) a necháme znovu vykynout. 

Vykynuté těsto (musí jednou tolik zvětšit objem) na vále zapracujeme do válečku, který vložíme do vymazané formy. Přikryjeme a necháme vykynout (znovu zvětší jednou tolik svůj objem). Vložíme do trouby rozpálené na 250 °C a teplotu snížíme na 240 °C.

Pečeme asi 30 minut.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek?  Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.



Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.