Brownies z červené řepy

Share on Facebook
8 porcí
1 / 5náročnost
45 min

Ingredience:

  • 4 lžíce pšeničné hladké mouky Pernerka  
  • 1 velká uvařená nebo upečená řepa (cca 250 g)
  • 200 g hořké čokolády (minimálně 70%)
  • 200 g másla
  • 150 g cukru (ideálně třtinový)
  • 3 vejce M/L
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička skořice
  • ½ sáčku kypřícího prášku
  • špetka soli

Tipy a Triky:

  • Do těsta můžeme vmíchat i pár kousků nasekané čokolády nebo ořechy,
  • Pokud nemáte rádi řepu, tak ji můžete nahradit upečenou dýní hokkaido nebo třeba sladkou bramborou (batátem).

Postup:

Řepu upečeme nebo uvaříme do měkka a oloupeme. Vaření i pečení (pečení je nejlepší v alobalu) trvá cca 30 minut – přesný čas záleží na velikosti řepy. Pokud se vám nechce řepu vařit, tak kupte zavakuovanou předvařenou řepu. 

Pekáč o velikosti papíru A4 nebo dortovou formu vyložte pečícím papírem a troubu si dejte předehřát na 200 °C. 

Máslo a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a nechte mírně zchladnout.

Řepu rozmixujeme s cukrem a vajíčkem do hladka.

Nyní přidejte zbylé ingredience a na mírné otáčky nechte v mixéru vše spojit, aby vzniklo hladké těsto.  

Těsto dejte na pekáč vyložený pečícím papírem a pečte 30–40 minut. 

Recept připravila @alishaeasycooking

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.



Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.