Brownies z červené řepy
Ingredience:
- 4 lžíce pšeničné hladké mouky Pernerka
- 1 velká uvařená nebo upečená řepa (cca 250 g)
- 200 g hořké čokolády (minimálně 70%)
- 200 g másla
- 150 g cukru (ideálně třtinový)
- 3 vejce M/L
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička skořice
- ½ sáčku kypřícího prášku
- špetka soli
Tipy a Triky:
- Do těsta můžeme vmíchat i pár kousků nasekané čokolády nebo ořechy,
- Pokud nemáte rádi řepu, tak ji můžete nahradit upečenou dýní hokkaido nebo třeba sladkou bramborou (batátem).
Postup:
Řepu upečeme nebo uvaříme do měkka a oloupeme. Vaření i pečení (pečení je nejlepší v alobalu) trvá cca 30 minut – přesný čas záleží na velikosti řepy. Pokud se vám nechce řepu vařit, tak kupte zavakuovanou předvařenou řepu.
Pekáč o velikosti papíru A4 nebo dortovou formu vyložte pečícím papírem a troubu si dejte předehřát na 200 °C.
Máslo a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a nechte mírně zchladnout.
Řepu rozmixujeme s cukrem a vajíčkem do hladka.
Nyní přidejte zbylé ingredience a na mírné otáčky nechte v mixéru vše spojit, aby vzniklo hladké těsto.
Těsto dejte na pekáč vyložený pečícím papírem a pečte 30–40 minut.
Recept připravila @alishaeasycooking
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.