Kringel

Share on Facebook
1 kringel porcí
2 / 5náročnost
120 min

Ingredience:

Na 1 věnec budeme potřebovat:

  • 125 ml mléka
  • 15 g droždí
  • 60 g cukru
  • 300 g špaldové  hladké mouky Pernerka
  • 70 g másla
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • vanilka
  • vejce na potření 

Makovo-povidlová náplň: 

  • 100 g mletého máku
  • 200 ml mléka
  • 200 g švestkových povidel
  • 50 g cukru

Ořechovo-skořicová náplň:

  • 100 g povoleného másla
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 3 lžičky skořice
  • 150 g cukru



Tipy a Triky:

Postup:

Nejprve připravíme kvásek – mléko lehce zahřejeme, přidáme do něj lžičku cukru, lžíci mouky a zamícháme. Poté přidáme nadrobené droždí, zamícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek. 

Mouku prosejeme do mísy, přimícháme sůl, zbylý cukr, vanilku, povolené máslo a nakonec také vejce a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou asi hodinu kynout. 

Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněné ploše do tvaru obdélníku. Na něj rozetřeme náplň (jednu nebo druhou). Zarolujeme, rozřízneme na dvě poloviny (řežeme na délku, musí vzniknout dvě “nohavice”), které poté spleteme dohromady a zatočíme, abychom vytvořili věnec.

Věnec potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na cca 180 stupňů asi 40 minut (propečenost zkontrolujte špejlí – těsto se ani v nejsilnější části nesmí lepit).

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.



Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.