Slaní šneci
Ingredience:
Těsto:
- 300 g pšeničné celozrnné hladké Pernerky
- 150 ml vlažného mléka (můžete na půl s vodou)
- 4 lžíce olivového oleje (můžete použít jakýkoliv rostlinný olej)
- 1 sáček sušeného droždí
- 1 lžička mořské soli
- Špetka cukru
Náplň:
- 1 kostka balkánského sýra cca 150 g
- 1 vejce
- 1 sáček kysaného zelí (cca 500g)
- 1 lžička kmínu
- 1 vejce na potření
- Troška olivového oleje na potírání při skládání do formy
Tipy a Triky:
Místo pšeničné celozrnné hladké Pernerky můžete použít i pšeničnou hladkou Pernerku.
Postup:
Do mísy nasypeme všechny ingredience na těsto a vypracujeme hladké pevné těsto, které se nelepí. Potřeme olejem, zakryjeme utěrkou a necháme alespoň 60 minut kynout na teplém místě.
Těsto si na pomoučeném vále rozválíme do velkého obdélníku, aby bylo těsto co nejvíce tenké.
Balkánský sýr rozmačkáme společně s jedním vajíčkem (nesolte, protože sýr je sám o sobě hodně slaný). Tuto směs rozetřeme rovnoměrně po celém těstě, posypeme kysaným zelím a troškou kmínu.
Těsto srolujeme do dlouhého válečku a ten rozkrojíme v půlce a půlku na půlku a tu půlku ještě na další půlku, takže nám vznikne 8 stejně velkých šneků.
Šneky postavíme na výšku do předem vymazané nebo pečícím papírem vyložené formy. Jednotlivé šneky skládáme těsně vedle sebe a vždy po stranách pomažeme olejem.
Necháme předehřát troubu na 175 stupňů, šneci mezitím ještě trošku dokynou. Než je dáme do trouby, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a pečeme 30-40 minut.
Recept připravila @alishaeasycooking
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.