Jablečný cupcake se skořicovým krémem

Share on Facebook
12 porcí
3 / 5náročnost
120 min

Ingredience:

Suroviny na korpusy

  • 180 g žitné celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 180 g nastrouhaných jablek (2 střední jablka)
  • 160 g cukru krupice
  • 1 lžíce datlové pasty (Datlea)
  • 2 vejce od šťastných slepic
  • 90 ml slunečnicového oleje
  • 90 ml plnotučného čerstvého mléka
  • 1 lžíce skořice
  • 1⁄2 sáčku kypřícího prášku

Tvarohový krém se skořicí

  • 150 g smetany ke šlehání
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tučného vaničkového tvarohu
  • 65 g cukru krupice
  • lžička skořice

Zdobení

  • 25 g pekanových ořechů
  • 20 g cukru krupice
  • 12 ks tenčích plátků jablek
  • 35 g cukru





Tipy a Triky:

Postup:

Postup přípravy  korpusu

Jablka oloupejte, nastrouhejte nahrubo zkaramelizujte s cukrem. Do zkaramelizované směsi vmíchejte datlovou pastu a nechte vychladnout. Do mísy od kuchyňského robotu vyklepněte vejce, nalejte olej, mléko a promíchejte. V druhé míse prosejte žitnou celozrnnou hladkou mouku, skořici, kypřicí prášek a promíchejte. Sypkou směs postupně zapracujte do těsta. Nakonec přidejte zkaramelizovaná jablka. Předem připravené košíčky naplňte přibližně centimetr pod okraj. Pečte v předehřáté troubě zhruba 25 minut na 165 °C. Abyste si byli jistí, že jsou dortíky dopečené, proveďte test špejlí. Dortíky vyndejte z trouby a nechte vychladnout přímo v plechu. Po vychladnutí je vyndejte z plechu a nazdobte je.

Postup přípravy krému

Všechny mléčné produkty vyndejte chladné z lednice až těsně před přípravou krému. Do kotlíku kuchyňského robotu odvažte potřebné množství všech surovin, začněte šlehačkou, přidejte mascarpone a tvaroh. Poté přidejte cukr a lžičku skořice. Postupně zapněte robot až na nejvyšší otáčky a vyšlehejte do pevného krému. Šlehá se krátce, zhruba 2 minuty. Dejte pozor, aby se nepřešlehal, sražený krém nejde zachránit. Hotový krém ihned naplňte do zdobícího sáčku s trezírovací špičkou a zdobte jím vychlazené dortíky naplněné restovanými jablíčky.

Zdobení

Cukr nechte rozpustit na karamel, poté v něm obalte ořechy. Stejný postup opakujte s jablky. Na krém zdobte až po vychladnutí.

Recept připravila @leliscupcakes


Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.



Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.