Pizza šneci z kynutého těsta
Ingredience:
Na těsto:
- 500 g špaldové hladké mouky Pernerka
- 30 g čerstvého droždí
- 250 ml vlažného mléka
- 1 rovná lžíce třtinového cukru
- 120 ml oleje
- 8 g soli
Na náplň:
- 2 lžíce oleje
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky oregana
- 1 lžíce cukru
- sůl a pepř
- 150 g slaniny
- 60 g strouhaného sýra
- 1 mozzarella
Tipy a Triky:
Postup:
Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy vlijeme vlažné mléko, přidáme lžíci cukru, zamícháme a přidáme rozdrobené droždí.
Necháme 15 minut odpočívat a vzejít kvásek.
Přidáme olej, sůl a mouku a zpracujeme v hladké, pružné těsto nejlépe v robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout alespoň 80 minut.
Mezitím si připravíme sugo. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli (restujeme pár minut) a na konci přidáme česnek. Přilijeme rajčata a protlak. Necháme provařit a dochutíme cukrem, solí, pepřem a oreganem. Připravené sugo necháme zchladnout.
Vykynuté těsto vyválíme na obdélník silný necelý centimetr. Potřeme sugem, kromě okrajů (okraje nebudeme potírat). Na sugo postupně navrstvíme slaninu, strouhaný sýr a mozzarellu. Těsto zarolujeme a nakrájíme na cca 5 cm rolky.
Vyskládáme do kulaté formy. Pečeme 45 minut na 180 stupňů.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.