Punčové řezy
Ingredience:
Těsto:
- 10 vajec
- 10 lžic cukru
- 10 lžic pšeničné polohrubé mouky Pernerka
- Barvivo gelové červené
Rozvar:
- 250 ml vody
- 350 g cukru
- 5 g kyseliny citronové
- 3 lžíce punče, rumu
Na potření:
- Rybízová marmeláda
Poleva:
- 5 lžic horkého mléka
- 250 g moučkového cukru
- Citronová šťáva
- 1 čl solamilu
Tipy a Triky:
Nožem si po cca 30 minutách tuhnutí polevy v lednici uděláme náznak řezu. Později, až ztuhne poleva úplně, by nám mohla popraskat.
Postup:
Vyšleháme cukr s vajíčky do husté pěny. Šleháme cca 10 minut. Přidáme mouku a promícháme. Půlku těsta nalijeme na plech s pečícím papírem. Do druhé poloviny přimícháme ještě barvivo a nalijeme na druhý plech. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 6 minut.
Po upečení necháme vychladnout a rozkrojíme oba dva pláty na půl.
V kastrůlku si uděláme rozvar: Smícháme všechny ingredience a chvíli povaříme.
Vezme první světlý plát, který lehce potřeme rozvarem a následně rybízovou marmeládou, přiklopíme červený a opět potřeme rozvarem a marmeládou, takto skládáme ještě jednou světlí a posléze červený plát.
Takto potřené pláty zatěžkáme například kuchyňským prkýnkem a necháme cca hodinu uležet.
Odležené složené pláty rozkrojíme podélně na polovinu.
Poleva:
Do misky si dáme mléko a ohřejeme v mikrovlnné troubě cca 30s. Do horkého mléka dáme ostatní ingredience a smícháme dokud nám nevznikne hladká poleva. Tu poté nalijeme na složené pláty.
Necháme ztuhnout v lednici alespoň další 2 hodiny, nejlépe do druhého dne.
Chybí vám ve spíži Pernerka a přitom si chcete upéct punčové řezy? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.