Zapečené palačinky se špenátem a mozzarellou

Share on Facebook
3 porcí
2 / 5náročnost
80 min

Ingredience:

Těsto:

  • 15 dkg hladké špaldové mouky Pernerka
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 litru mléka (plnotučného)
  • 2 větší vejce

Náplň:

  • 15 dkg čerstvého špenátu
  • 1/2 cibule
  • 1 lžíce sádla
  • Sůl, pepř a česnek podle chuti
  • 20 dkg sýru mozzarella

Směs na zalití:

  • 1 dl smetany ke šlehání 31 %
  • 0,5 dl polotučného mléka
  • 12 až 15 dkg tvrdého sýra (gouda nebo ementál)

Dále:

  • olej na smažení podle potřeby
  • sádlo na vymazání zapékací misky

Tipy a Triky:

Postup:

Suroviny na palačinky rozšleháme metlou a na pánvi potřené lehce olejem usmažíme po obou stranách. Z této dávky budete mít 4 až 5 velkých palačinek.

Na sádle promícháme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omytý špenát, trochu vody a podusíme. Stačí opravdu chvíle. Jakmile špenát zmenší svůj objem, necháme vydusit vodu, osolíme, opepříme, přidáme na kousky nakrájenou mozzarellu, promícháme a nakonec vymáčkneme česnek.

Na každou palačinku dáme náplň (opravdu jí nemusí být hodně). 

Stočíme, nakrájíme na špalíčky a vkládáme do sádlem vymazané pečící misky.

Do smetany a mléka, přimícháme najemno nastrouhaný sýr.

Rozložíme na palačinky i do mezer mezi palačinkami a dáme do předehřáté trouby na 185 stupňů. Pečeme 20 až 25 minut a podáváme lehce vychladlé.

Chcete mít doma dostatek Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

 

 

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.