Velikonoční zajíčci z pohankové mouky
Ingredience:
Těsto:
- 30 dkg pohankové celozrnné hladké mouky Pernerka
- 20 dkg karamelového kondenzovaného mléka
- 20 dkg másla
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
Na slepení:
- 10 dkg hořké čokolády
- 15 dkg karamelového salka
Bílková poleva na zdobení:
- 1 bílek
- moučkový cukr podle potřeby
- citronová šťáva dle chuti
Tipy a Triky:
Kdybyste těsto zpracovávali třeba až druhý den, nechte ho povolit. Jinak by se při vyvalování lámalo.
Zajíčky uchovávejte v uzavřené krabičce.
Postup:
Suroviny na těsto dobře zpracujeme rukou a dáme na půl hodiny odpočinout do lednice. Kdybyste těsto zpracovávali třeba až druhý den, nechte ho povolit. Jinak by se při vyvalování lámalo.
Těsto vyválíme vysoké 3 mm, vykrajujeme různé tvary, které pokládáme na plech s pečicím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů, maximálně 195 stupňů 14 minut.
Vychladlé zajíčky slepíme rozehřátou čokoládou smíchanou se zbylým salkem (hmota nesmí být příliš tekutá).
Nakonec nazdobíme bílkovou polevou, kterou vytvoříme smícháním bílku, moučkového cukru a citronové šťávy.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.