Velikonoční zajíčci z pohankové mouky

Share on Facebook
cca 10 (podle velikosti vykrajovátek) porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Těsto:

  • 30 dkg pohankové celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 20 dkg karamelového kondenzovaného mléka
  • 20 dkg másla
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Na slepení:

  • 10 dkg hořké čokolády
  • 15 dkg karamelového salka

Bílková poleva na zdobení:

  • 1 bílek
  • moučkový cukr podle potřeby
  • citronová šťáva dle chuti

Tipy a Triky:

Kdybyste těsto zpracovávali třeba až druhý den, nechte ho povolit. Jinak by se při vyvalování lámalo.

Zajíčky uchovávejte v uzavřené krabičce.

Postup:

Suroviny na těsto dobře zpracujeme rukou a dáme na půl hodiny odpočinout do lednice. Kdybyste těsto zpracovávali třeba až druhý den, nechte ho povolit. Jinak by se při vyvalování lámalo.

Těsto vyválíme vysoké 3 mm, vykrajujeme různé tvary, které pokládáme na plech s pečicím papírem.

Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů, maximálně 195 stupňů 14 minut.

Vychladlé zajíčky slepíme rozehřátou čokoládou smíchanou se zbylým salkem (hmota nesmí být příliš tekutá).

Nakonec nazdobíme bílkovou polevou, kterou vytvoříme smícháním bílku, moučkového cukru a citronové šťávy.

 

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.