Celozrnné anglické muffiny
Ingredience:
- 500 g špaldové celozrnné hladké mouky Pernerka
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- hrst nasekaných bylinek (bazalka, oregano, tymián)
- ½ lžičky drceného kmínu
- 2 lžíce oleje
- lžička cukru
- lžička soli
- sáček sušeného droždí
Tipy a Triky:
Hotové muffiny podélně rozřízněte a naplňte je například oblíbenou pomazánkou, polníčkem, rajčetem, anglickou slaninou a volským okem.
Postup:
Nejprve si připravíme kvásek tak, že do velké mísy nalijeme mléko, přidáme sušené droždí, cukr, polovinu množství mouky (250 g) a vše umícháme v hladké tekuté těstíčko. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme v těstě vzejít kvasnice.
Mezitím si do druhé mísy prosejeme zbylou mouku, zamícháme do ní sůl, kmín, nasekané bylinky, přidáme vejce a olej a vše promícháme.
Obě směsi spojíme. Nejlépe to uděláme tak, když tekutý kvásek nalijeme do sypké směsi. Těsto vařečkou promícháme a zbytek přenechámee robotu. Za pomoci háku necháme těsto hníst na střední rychlost cca 10 minut, dokud se všechny suroviny pěkně nespojí a těsto bude méně lepivé. Poté si těsto přendáme na pomoučený vál a ručně jej ještě dalších 10 minut propracováváme, dokud nevznikne hladké těsto.
Vypracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme jej v míse kynout 1 hodinu.
Vykynuté těsto vyválíme asi 1 cm silně a tvořítkem na koblihy nebo hrníčkem z něj vykrájíme kolečka, která necháme na dobře pomoučeném vále ještě 30 minut vykynout.
Na plotně necháme rozehřát lívanečník a připravené muffiny na něm z každé strany zvolna opékáme cca 5 minut.
Anglické muffiny podélně rozkrojíme a plníme dle chuti.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.