Vídeňské dortíčky
Ingredience:
Těsto:
- 22 dkg polohrubé mouky Pernerka
- 5 dkg lískových oříšků
- 5 dkg moučkového cukru
- 15 dkg másla
- 1/2 lžičky skořice
- 1/4 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- Popřípadě 2 až 4 lžíce mléka
Náplň na DVĚ DÁVKY těsta:
- 3 dl mléka
- 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
- moučkový cukr podle chuti
- 7 dkg másla
- 1 lžička vanilkového cukru
- 3 až 5 dkg lískových ořechů
Na ozdobu:
- podle chuti čokoláda a ořechy
Tipy a Triky:
Do těsta doporučujeme dát pár lžic mléka, bude se lépe vyvalovat.
Postup:
Namleté ořechy a ostatní suroviny na těsto zpracujeme rukou a těsto pak dáme na půlhodinky odpočinout do lednice. Propracujeme, vyválíme po částech na výšku 4 až 5 mm. Vykrajujeme různé tvary, které pokládáme na plech s pečícím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě na 185 stupňů cca 16 minut dozlatova. Z plechu sundáme až po vychladnutí.
Náplň:
Mléko svaříme s pudinkovým práškem, vymícháme a necháme vychladnout. Při chladnutí nezapomeneme míchat, aby se nám nevytvořil škraloup. Po vychladnutí zašleháme změklé máslo (nejlépe to jde metlou) a ostatní suroviny na náplň.
Než budeme dortíčky slepovat, nechte náplň ztuhnout v lednici. Do dortíčků dáváme náplň podle chuti, strany obalíme v rozemletých oříšcích a dozdobíme čokoládou.
Korpusy (sušenky) můžeme mít napečené dopředu a můžeme je mít připravené v mrazáku. Pak stačí připravit jen krém na plnění.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.