Bramborové krokety s rýžovou moukou
Ingredience:
Těsto:
- 40 dkg vařených studených brambor
- 12 až 15 dkg rýžové hladké mouky Pernerka
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
Na obalení:
- 2 vejce
- 3 lžíce mléka
- strouhanka podle potřeby
- sůl podle chuti
Dále:
- olej podle potřeby
Tipy a Triky:
Postup:
Oloupané studené brambory nastrouháme na jemném vzorku struhadla, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme hned krokety (válečky o průměru cca 15,5 cm, délka záleží na Vás).
Je to bramborové těsto, které řídne, tak je určitě nepřipravujte dopředu.
Namáčíme je v osoleném vajíčku s mlékem, obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Pokládáme na ubrousky, které vysají přebytečný tuk.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.