Bramborové krokety s rýžovou moukou

Share on Facebook
3 porcí
1 / 5náročnost
45 min

Ingredience:

Těsto:

  • 40 dkg vařených studených brambor
  • 12 až 15 dkg rýžové hladké mouky Pernerka
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli

Na obalení:

  • 2 vejce
  • 3 lžíce mléka
  • strouhanka podle potřeby
  • sůl podle chuti

Dále:

  • olej podle potřeby

Tipy a Triky:

Postup:

Oloupané studené brambory nastrouháme na jemném vzorku struhadla, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme hned krokety (válečky o průměru cca 15,5 cm, délka záleží na Vás).

  Je to bramborové těsto, které řídne, tak  je určitě nepřipravujte dopředu.

Namáčíme je v osoleném vajíčku s mlékem, obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Pokládáme na ubrousky, které vysají přebytečný tuk. 

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.