Moravské buchty s tvarohem

Share on Facebook
10 porcí
2 / 5náročnost
120 min

Ingredience:

Těsto:

  • 300 g polohrubé mouky Pernerka
  • 200 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 130 g máslo
  • 2 vejce
  • 1 droždí
  • 250 ml mléka
  • 80 g třtinový cukr

Náplň:

  • 1 kelímek hrudkovitého tvarohu (nízkotučný)
  • 2PL škoricový cukor
  • citrónová kůra
  • + případně třtinový cukr
  • kvalitní švestková povidla

Drobenka:

  • 6PL třtinový cukr
  • 6PL špaldové hladké mouky Pernerka
  • 0,5 dcl rozpuštěné máslo
  • skořice

Tipy a Triky:

Postup:

Do velké mísy dáme mouku, do které připravíme důlek pro kvásek. Nejdříve nalejeme vlažné mléko, potom rozdrobíme droždí a přidáme 15 g cukru. Zamícháme, necháme 10 minut kynout.

Potom přidáme všechny suroviny – vejce pokojové teploty, rozpuštěné máslo a zbylý cukr. Rukama vypracujeme nelepivé těsto, které zakryjeme utěrkou a na teplém místě ho necháme vykynout cca půl hodinu. Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a sklenicí vykrojíme kolečka.

Na každé kolečko dáme lžíci připravené tvarohové náplně a zakryjeme druhým kolečkem. Prsty pořádně přitlačíme boky.

Rukama doladíme tvar, aby vznikla krásná buchtička. Do středu vytvoříme prstem prohlubeň, do které dáme lžičku povidel. Boky potřeme žloutkem. Vyskládáme těsně vedle sebe do pekáčku a posypeme připravenou drobenkou, kterou jsme připravili smícháním všech surovin.

Pečeme při 160 stupních cca 50 minut do zlatova. Pamatujte, že každá trouba peče trochu jinak.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.