Tvarohový a kakaový závin
Ingredience:
Těsto (na jeden závin):
- 200 g hladká špaldová mouka Pernerka
- 100 g rozpuštěného masla
- 1 malý bílý jogurt
- 1 vejce
Kakaová náplň:
- 5 PL kakao
- 1 odměrka proteinu
- 2 PL třtinový cukr
- 2 PL rozpuštěný kokosový olej
- zavařené meruňky
Tvarohová náplň:
- 250 g hrudkovitý tvaroh
- 3 PL třtinový cukr
- hrst sušených rozinek
- 4 větší jablka
- 1 vanilkový třtinový cukr
- 1 PL skořice
Tipy a Triky:
Postup:
V míse smícháme mouku, jogurt a rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Těsto pak necháme alespoň 30 minut odpočinout v ledničce. Z těsta pak na pomoučeném válu vypracujeme obdélník. Pozor – těsto nesmí být příliš tenké, trhalo by se. Na vyválené těsto naneseme náplň.
Jablkovo-tvarohová náplň:
Tvaroh si zpracujeme s cukrem a rozinkami. V rendlíku podusíme očištěná a nastrouhaná jablka s vanilkovým cukrem a skořicí do změknutí. Na rozválené těsto nejprve naneseme tvaroh a pak dušená jablka. Zarolujeme a potřeme vajíčkem.
Meruňkovo-kakaová náplň:
V menší misce si smícháme kakao s proteinem a cukrem. Na rozválené těsto si nejprve naneseme kakaovou směs, kterou pokapeme kokosovým olejem a na závěr pokládáme zavařené meruňky. Zarolujeme a potřeme vajíčkem.
Pečeme cca 45-50 minut při teplotě 180 ° C.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.