Hruškový koláč s náplní
Ingredience:
Těsto
- 220 g hladké špaldové mouky Pernerka
- 60 g cukru
- 1 vejce
- 100 g másla pokojové teploty
- Špetka soli
Mandlová náplň
- 250 g tučného tvarohu
- 100 g cukru
- 2 vejce
- 100 g mletých mandlí
- 2 PL hladké mouky
Hrušky
- Asi 3 hrušky
- 2 PL cukru
- Skořice
- 3 PL rumu
- 500 ml vody
Tipy a Triky:
Postup:
Nejprve ze všech surovin vypracujeme těsto, které upěchujeme do koláčové formy a dno propícháme vidličkou.
V hrnci si svaříme hrušky tak, že přidáme všechny ingredience a hrušky rozpůlené na poloviny (bez jadřinců). Vaříme cca 2-3 minuty, záleží na zralosti hrušek. Hrušky by měly být spíše tvrdší, ještě se dodělají v troubě.
Smícháme si všechny ingredience na krém a ten poté vlijeme do formy na těsto. Nakonec přidáme hrušky, které jsme si nařízli na hřbetu.
Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 40 minut.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.