Schwarzwaldský dort

Share on Facebook
1 porcí
3 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Těsto

  • 150 g hladké špaldové mouky Pernerky
  • 4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
  • 100g cukru
  • 1x vanilkový cukr
  • 20g škrobu
  • 2 čl prášku do pečiva
  • 2PL holandského kakaa

Náplň 1

  • 300g třešní (višní)
  • 30 g škrobu
  • 30 g cukru
  • 2 dcl vody nebo lépe višňové šťávy.
  • 1 Pl kirsche nebo rumu – případně můžete vynechat.

Náplň 2

  • 600 ml tučné šlehačky 
  • 2 ztužovače šlehačky
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1PL kirsche, může být rum – případně můžete vynechat

Zdobení

  • Hořká strouhaná čokoláda

Tipy a Triky:

Postup:

Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny.

Nejdříve smícháme všechny suché ingredience společně a poté se žloutkovou směsí. Postupně spojíme s vyšlehaným sněhem.

Pečeme v dortové formě v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut.

Po upečení necháme vychladnout a rozpůlíme dort uprostřed na dva stejně silné pláty.

Náplň 1

V hrnci povaříme vypeckované třešně nebo višně s cukrem a přidáme trochu vody. Vaříme pomalu asi 5 minut, než třešně (višně) lehce změknou (doba vaření záleží na zralosti plodů). Přidáme alkohol a škrob, povaříme do úplného zhoustnutí pár minut.

Náplň 2

Vyšleháme šlehačku, přidáme ztužovač a alkohol.

Kompletujeme dort. Začneme od středu tj, do pytlíku si dáme náplň č. 1 a do druhého náplň č. 2. Nejprve udělám hromádku z náplně jedna, poté obkroužíme kolem druhou náplní a tak postupně střídáme až po okraj dortu. Poté přidáme druhou půlku dortu a ještě pomažeme šlehačkou celý dort, posypeme strouhanou čokoládou a dozdobíme.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.