Schwarzwaldský dort
Ingredience:
Těsto
- 150 g hladké špaldové mouky Pernerky
- 4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
- 100g cukru
- 1x vanilkový cukr
- 20g škrobu
- 2 čl prášku do pečiva
- 2PL holandského kakaa
Náplň 1
- 300g třešní (višní)
- 30 g škrobu
- 30 g cukru
- 2 dcl vody nebo lépe višňové šťávy.
- 1 Pl kirsche nebo rumu – případně můžete vynechat.
Náplň 2
- 600 ml tučné šlehačky
- 2 ztužovače šlehačky
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1PL kirsche, může být rum – případně můžete vynechat
Zdobení
- Hořká strouhaná čokoláda
Tipy a Triky:
Postup:
Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny.
Nejdříve smícháme všechny suché ingredience společně a poté se žloutkovou směsí. Postupně spojíme s vyšlehaným sněhem.
Pečeme v dortové formě v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut.
Po upečení necháme vychladnout a rozpůlíme dort uprostřed na dva stejně silné pláty.
Náplň 1
V hrnci povaříme vypeckované třešně nebo višně s cukrem a přidáme trochu vody. Vaříme pomalu asi 5 minut, než třešně (višně) lehce změknou (doba vaření záleží na zralosti plodů). Přidáme alkohol a škrob, povaříme do úplného zhoustnutí pár minut.
Náplň 2
Vyšleháme šlehačku, přidáme ztužovač a alkohol.
Kompletujeme dort. Začneme od středu tj, do pytlíku si dáme náplň č. 1 a do druhého náplň č. 2. Nejprve udělám hromádku z náplně jedna, poté obkroužíme kolem druhou náplní a tak postupně střídáme až po okraj dortu. Poté přidáme druhou půlku dortu a ještě pomažeme šlehačkou celý dort, posypeme strouhanou čokoládou a dozdobíme.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.