Svěží jahodový dort
Ingredience:
Na korpus
- 175 g změklého másla
- 200 g špaldová hladká mouka Pernerka
- 85 g třtinového cukru (může být i klasický)
Na krém
- 500 g zakysané smetany 18%
- 100 g bílého jogurtu
- 100 g rozmixovaných jahod
- 80 g třtinového cukru
- 1 sáček Želatinový ztužovač za studena (Dr. Oetker)
Tipy a Triky:
Můžete použít i jiné sezónní ovoce.
Postup:
Korpus
Z másla, mouky a cukru vytvoříme ručně lepivé těsto, upěchujeme na dno dortové formy a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 25 minu (na dno dortové formy můžete dát i pečící papír). Těsto poté v propíchejte vidličkou.
Krém
Všechny ingredience smíchejte dohromady a vrstvěte na již upečený, ale studený korpus. Pak dejte uležet do lednice alespoň na 4 hodiny.
Ozdobte čerstvými jahodami a pistáciemi
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.