Boží milosti
Ingredience:
- 30 dkg pohankové celozrnné hladké Pernerky
- mouka na podsypávání podle potřeby
- 1/4 lžičky soli
- 4 dkg másla
- 4 dkg moučkového cukru
- 2 menší žloutky
- 4 lžíce bílého vína
- 20 dkg zakysané smetany krémovité
- 1/2 lžičky citronové kůry
- olej na smažení podle potřeby
Tipy a Triky:
Postup:
Všechny suroviny zpracujeme nejprve v míse a když se těsto nebude tolik lepit, vyklopíme ho na vál podsypaný moukou.
Dobře vypracujeme rukou a dáme odpočinout, přikryté na půl hodinky i více. Nemusíme dávat těsto do lednice, stačí na chladném místě.
Těsto podsypáváme moukou, vyválíme na výšku 3 mm a rádlem krájíme různé tvary, které vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách do zlatova. Hospodyně dříve uvnitř božích milostí ve tvaru obdélníku vykrojovali rádýlkem nebo nožem otvor. Můžete ho také udělat, ale jde to i bez něj. Záleží na tvarech, které zvolíte.
Pokládáme na ubrousky, které nám vysají přebytečný tuk. Ještě horké obalíme v moučkovém cukru nebo jenom pocukrujeme. To podle toho jak máte rádi sladké. Do cukru můžete přidat i skořici podle chuti.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.