Rebarborový koláč
Ingredience:
- 100 g másla (pokojové teploty)
- 90 g třtinového cukru
- 1 vejce + 2 žloutky
- 40 ml smetany ke šlehání
- 40 g mandlové mouky
- 40 g vlašských ořechů (nasekaných)
- 40 g špaldové hladké mouky Pernerka
- 80 g pohankové celozrnné jemné mouky Pernerka
- 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
Na rebarboru:
- 300 g rebarbory
- 1 lžíce Grand Marnier
- 1 lžíce třtinového cukru
Tipy a Triky:
Před podáváním koláč pocukrujeme moučkovým cukrem.
Pokud nemáme rádi kyselé, můžeme nakombinovat rebarboru například s jahodami.
Postup:
Máslo si utřeme s cukrem do světlé pěny. Poté zašleháme vejce se žloutky a smetanou a přidáme mandlovou mouku.
V misce si smícháme špaldovou mouku s pohankovou a práškem do pečiva.Do těsta přidáme vlašské ořechy a sypkou směs.
Rebarboru spaříme, oloupeme a pokrájíme na zhruba 1 cm silné plátky. Rebarboru si dáme do misky, zalijeme ji Grand Marnier, posypeme třtinovým cukrem a promícháme.
Hotové těsto nalijeme do dortové formy o velikosti cca 20 cm, vyskládáme na něj rebarboru a pečeme na 180 stupňů 40 minut.
Koláč necháme vychladnout.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.