Podzimní makový koláč s pohankou
Ingredience:
Piškot
- 5 vajíček
- 350 g cukr krupice
- 200 g mletý mák
- 150 g mouka Pernerka pohanková celozrnná hladká
- 250 g smetany ke šleháním
- 150 g olej
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky soli
- 1 prášek do pečiva bez lepku
Na polevu:
- 250 g cukr moučka
- 60 g citronová šťáva
Na dokončení:
- Květy chrpy
Tipy a Triky:
Postup:
Na piškot vyšleháme vejce a cukr do husté pěny, přidáme smetanu a olej, lehce vmícháme zbylé ingredience. Vylejeme do vyššího plechu, vymazaného olejem a vysypaném moukou. Dobře rozetřeme a pečeme při 170 °C asi 25-30 minut. Na ještě vlažný piškot rozetřeme polevu, kterou jsme připravili dobrým vymícháním cukru a šťávy. Posypeme květy chrpy a necháme vychladnout.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.