Pohankovo/špaldová pizza
Ingredience:
Na těsto:
- 100 g pohankové celozrnné jemné mouky Pernerka
- 80 g špaldové hladké mouky Pernerka
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 ml vody
- 1 sáček sušeného droždí
- ½ lžičky cukru
- 1 lžička soli
Na pizzu:
- 200 g suga
- 1 červená cibule
- 6 žampionů
- 1 mozzarela
- 80 g sýru feta
- 1 lžíce oregana
Tipy a Triky:
Těsto na pizzu můžete využít i na přípravu foccacii.
Postup:
Do větší misky nasypeme pohankovou a špaldovou mouku, přidáme cukr a sůl a vše vařečkou promícháme. Uprostřed moučné směsi uděláme důlek, do kterého nalijeme vlažnou vodu, přisypeme droždí a ve vodě jej rozmícháme. Poté zamícháme celou směs, přidáme olej a vše v ruce zpracujeme v hladké těsto. Vypracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme jej v míse kynout 1 hodinu.
Než těsto vykyne, připravíme si suroviny na pizzu. Cibuli očistíme, podélně ji přepůlíme a nakrájíme na plátky. Takto připravenou cibuli orestujeme na pánvi na troše oleje do měkka a dle chuti ji osolíme. Žampiony očistíme a nakrájíme je na plátky. Na pánvi je zlehka na másle orestujeme. Mozzarelu nakrájíme na plátky a fetu nadrolíme.
Vykynuté těsto na pizzu rozválíme na velkou kulatou cca 4 mm vysokou placku a ozdobíme ji připravenými surovinami. Nejprve ji natřeme sugem, poté sugo pokryjeme cibulí a žampiony. Takto připravenou pizzu posypeme sušeným oreganem a na vrchu přikryjeme mozzarelou a fetou. Než se trouba předehřeje, necháme pizzu chvíli odpočívat.
Troubu dáme předehřát na 200 °C. Pizzu pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.