O ŠPALDĚ

Špalda se jako kulturní plodina pěstuje již tisíce let, ovšem kvůli masovému rozšíření šlechtěné pšenice z českého jídelníčku téměř vymizela. Nyní zažívá návrat na gastronomickou scénu.

NA CO SE HODÍ

Špaldová polohrubá mouka je vhodná na přípravu slaných i sladkých pokrmů a pečiva. Oblíbená je při přípravě bábovky, perníku, bublaniny a dalších pokrmů, kterým dává typickou jemnou oříškovou chuť a vůni. Špaldovou mouku lze používat stejným způsobem jako běžnou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit.

NUTRIČNÍ HODNOTY

Nutriční hodnoty ve 100g jedlého podílu.

  • ENERGETICKÁ HODNOTA

    1500 kJ / 354 kcal
  • Tuky / z toho nasycené mastné kyseliny
    1,3 g / 0,9 g
  • Využitelné sacharidy
    / z toho cukry
    70,5 g / 0,7 g
  • BÍLKOVINY
    13,0 g
  • Sůl
    0
  • Vláknina
    4 g
  • T

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.