Žitný chléb se semínky

Postup

Kvásek dobře promícháme s moukou a vodou. Zakryjeme ho a necháme při pokojové teplotě 12 hodin. Poté si odebereme 2 lžičky vykynutého kvásku do skleničky, zakryjeme papírovým ubrouskem a uložíme do lednice na další pečení.

Do mísy dáme všechny sypké suroviny. V druhé misce si připravíme vlažnou vodu smíchanou s kokosovým olejem, solí, medem a vinným octem, přidáme k sypké směsi a spolu s kváskem promícháme.

Těsto na chléb přendáme do dobře vymazané formy (nejlépe kokosovým olejem) a dobře upěchujeme. Takto připravený chléb necháme 4 – 6 hodin vykynout.

Chléb pečeme na 180 stupňů cca hodinu (pokud máme formu silikonovou, v polovině pečení chleba překlopíme na mřížku a dopečeme bez formy, aby byl povrch křupavý).

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129