Žitný chléb se špaldovou moukou

Share on Facebook
1 porcí
1 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

  • 30 dkg žitné celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 20 dkg špaldové hladké mouky Pernerka
  • 2 lžičky soli
  • sušené droždí na půl kila mouky
  • 1 lžička cukru krystal nebo krupice
  • 2 lžičky drceného kmínu 
  • 4 dcl vody
  • 6 lžic slunečnicových semínek (podle chuti)
  • 1 lžíce sádla na vymazání pekáčku 

Tipy a Triky:

Chléb krájejte až když vychladne.

Postup:

Formu 10 x 30 vymažte sádlem. Prosijte obě mouky přes síto, přidejte sůl, lžičku cukru a promíchejte. Poté  dejte ještě drcený kmín, slunečnicová semínka, droždí a vodu. Zpracujte těsto v hnětači jednu minutu na stupeň jedna, pak přidejte na stupeň dvě další cca 2 minuty. (Těsto může trochu řidší, kynout i péct se bude ve formě.)

Dejte těsto do vymazané formy, přikryjte a nechte vykynout. Poté dejte do vyhřáté trouby na 250 stupňů. Na dno trouby dejte pekáček s 2 dcl vlažné vody. Po dvaceti minutách pečení vyndáme plech s vodou a snížíme teplotu na 190 stupňů. Pozor – troubu otevírejte opatrně, ať se neopaříte, z trouby se vyvalí horká pára. Pečeme dalších 20 minut. Poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.