Žitný chléb se špaldovou moukou
Ingredience:
- 30 dkg žitné celozrnné hladké mouky Pernerka
- 20 dkg špaldové hladké mouky Pernerka
- 2 lžičky soli
- sušené droždí na půl kila mouky
- 1 lžička cukru krystal nebo krupice
- 2 lžičky drceného kmínu
- 4 dcl vody
- 6 lžic slunečnicových semínek (podle chuti)
- 1 lžíce sádla na vymazání pekáčku
Tipy a Triky:
Chléb krájejte až když vychladne.
Postup:
Formu 10 x 30 vymažte sádlem. Prosijte obě mouky přes síto, přidejte sůl, lžičku cukru a promíchejte. Poté dejte ještě drcený kmín, slunečnicová semínka, droždí a vodu. Zpracujte těsto v hnětači jednu minutu na stupeň jedna, pak přidejte na stupeň dvě další cca 2 minuty. (Těsto může trochu řidší, kynout i péct se bude ve formě.)
Dejte těsto do vymazané formy, přikryjte a nechte vykynout. Poté dejte do vyhřáté trouby na 250 stupňů. Na dno trouby dejte pekáček s 2 dcl vlažné vody. Po dvaceti minutách pečení vyndáme plech s vodou a snížíme teplotu na 190 stupňů. Pozor – troubu otevírejte opatrně, ať se neopaříte, z trouby se vyvalí horká pára. Pečeme dalších 20 minut. Poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.