Zeleninové lívanečky

Share on Facebook
30 porcí
1 / 5náročnost
30 min

Ingredience:

  • 17 – 20 dkg celozrnné špaldové hladké mouky Pernerka
  • 3 vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 3,5  dcl kysaného podmáslí 
  • 10 dkg mrkve
  • 10 dkg hrášku
  • 20 dkg brokolice
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Tipy a Triky:

Hrášek můžete použít sterilovaný nebo mražený. Použít můžete i jinou zeleninu podle chuti. 

Postup:

Syrovou očištěnou mrkev nastrouháme na jemném struhadle, brokolici na hrubém. 

Do mísy nalijeme podmáslí, přidáme 3 vejce, pepř a sůl a promícháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme k těstíčku a znovu promícháme. Nakonec vmícháme připravenou zeleninu. 

Na pánvičku (nebo lívanečníku) dáme trochu oleje. Naběračkou dáváme těstíčko na pánev a pozvolně opékáme placičky z obou stran do zlatova.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.