Zeleninové lívanečky
Ingredience:
- 17 – 20 dkg celozrnné špaldové hladké mouky Pernerka
- 3 vejce
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 3,5 dcl kysaného podmáslí
- 10 dkg mrkve
- 10 dkg hrášku
- 20 dkg brokolice
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Tipy a Triky:
Hrášek můžete použít sterilovaný nebo mražený. Použít můžete i jinou zeleninu podle chuti.
Postup:
Syrovou očištěnou mrkev nastrouháme na jemném struhadle, brokolici na hrubém.
Do mísy nalijeme podmáslí, přidáme 3 vejce, pepř a sůl a promícháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme k těstíčku a znovu promícháme. Nakonec vmícháme připravenou zeleninu.
Na pánvičku (nebo lívanečníku) dáme trochu oleje. Naběračkou dáváme těstíčko na pánev a pozvolně opékáme placičky z obou stran do zlatova.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.