Zebra koláč z polohrubé špaldy

Share on Facebook
1 forma porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Těsto:

  • 30 dkg polohrubé špaldové mouky Pernerka
  • 3 dl smetany ke šlehání 31%
  • 15 dkg cukru krystal nebo krupice
  • 1/2 balíčku vanilkového cukru
  • 3 celá vejce
  • 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
  • podle potřeby  5 až 7 lžic mléka

Dále:

  • 3 lžíce kakaa
  • máslo a mouku do formy

 

Tipy a Triky:

Pokud budete chtít mít zebru vyšší, těsto dejte do menší dortové formy.

Postup:

Smetanu vyšleháme téměř dotuha, přidáme cukr a opět šleháme. Vyšlehaná hmota nebude, jako když šleháte smetanu na ozdobu.

Přidáme celá vejce, vanilkový cukr, vyšleháme a přimícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva.

Těsto rozdělíme na dvě stejné části. Do jedné části přimícháme kakao, přilijeme trochu mléka, aby těsto lehce teklo.

Do máslem vymazané a moukou vysypané formy o průměru 25 cm dáváme lžící těsto vždy na střídačku, to znamená, hnědé, světlé, hnědé atd. Vždy cca 2 lžíce těsta.

Pečeme v předehřáté troubě na 185 stupňů cca 35 minut. Jestli je těsto upečené, zkusíme špejlí nebo párátkem a když se nebude lepit, je hotovo.

Formu odepneme a necháme vychladnout.

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.