Zebra koláč

Postup

Smetanu vyšleháme téměř dotuha, přidáme cukr a opět šleháme. Vyšlehaná hmota nebude, jako když šleháte smetanu na ozdobu.

Přidáme celá vejce, vanilkový cukr, vyšleháme a přimícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva.

Těsto rozdělíme na dvě stejné části. Do jedné části přimícháme kakao, přilijeme trochu mléka, aby těsto lehce teklo.

Do máslem vymazané a moukou vysypané formy o průměru 25 cm dáváme lžící těsto vždy na střídačku, to znamená, hnědé, světlé, hnědé atd. Vždy cca 2 lžíce těsta.

Pečeme v předehřáté troubě na 185 stupňů cca 35 minut. Jestli je těsto upečené, zkusíme špejlí nebo párátkem a když se nebude lepit, je hotovo.

Formu odepneme a necháme vychladnout.

 

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129