Vosí hnízda a domácí piškoty

Postup

Piškoty příprava:

V robotu si vyšleháme bílky do tuhého sněhu a přendáme do druhé misky. 

V míse od robotu si vyšleháme cukr se žloutky do pěny. Postupně přidáme sníh a prosátou mouku se škrobem. 

Cukrářský sáček naplníme těstíčkem a stříkáme na plech malé kolečka, které nakonec ještě lehce posypeme moučkovým cukrem, aby se nám kolečka nerozjela.

Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 10 minut (do zlatova)

Vosí úly příprava:

Z ingrediencí na těsto si vytvoříme těsto, které dáme do lednice na hodinu odpočinout.

Z ingrediencí na krém si vyšleháme hladký krém, nejprve vyšleháme cukr s máslem, postupně přidáme žloutek a nakonec kávu . Krém dáme do cukrářského pytlíku – můžeme dát do ledničky. 

Z těsta tvoříme cca 15g kuličky, které obalíme v moučkovém cukru a dáme do formičky na úly. Do prostředku uděláme důlek a dáme krém. Přikryjeme piškotem a vyndáme z formičky. 


Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129