Višňová bublanina
Ingredience:
Korpus:
- 240 g žitné celozrnné jemné mouky Pernerka
- 100 g rozpuštěného másla
- 160 g cukru krystal
- 3 vejce
- 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
- špetka himalájské soli
- máslo a hrubá mouka na vysypání formy
Náplň:
- 600 g vypeckovaných višní
- 4 cl Grand Marnier
- 3 lžíce třtinového cukru
Drobenka:
- 40 g másla
- 60 g třtinového cukru
- 120 g mandlové mouky (jemně namletých mandlí)
Tipy a Triky:
Bublanina je skvělý dezert, do kterého se hodí nejen višně, ale i třešně, jahody, rybíz nebo rebarbora. Bublanina nemusí být pouze z jednoho druhu ovoce, můžete si ji upéct klidně s několika druhy.
Postup:
V rendlíku si rozpustíme máslo a necháme ho vychladnout. V robotu vyšleháme cukr s vejci do světlé pěny. V druhé míse si smícháme mouku, prášek do pečiva a himalájskou sůl.
Do světlé pěny zlehka zamícháme sypkou směs z druhé mísy. Nakonec po troškách přidáme máslo.
Koláčovou formu vymažeme troškou másla a vysypeme hrubou moukou.
Vypeckované višně dáme do mísy spolu s Grand Marnier, třtinovým cukrem a promícháme. Necháme cca 10 minut odležet. Višně necháme vykapat.
Těsto nalijeme do koláčové formy a poklademe višněmi.
V míse si uděláme z másla, cukru a mandlové mouky drobenku, kterou poté koláč rovnoměrně posypeme.
Pečeme na 180 stupňů cca 25-30 minut.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.