Vídeňské třené
Ingredience:
- 200 g pšeničné hladké mouky Pernerka
- 200 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 2 g mleté vanilky
- 1 g soli
- 50 g maizeny (kukuřičný škrob)
- 1 žloutek
Vanilkový krém:
- 100 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 15 g rumu
- 1 g mleté vanilky
Poleva
- 150 g tmavé čokolády
Tipy a Triky:
Místo krému můžete použít rybízový džem.
Postup:
Máslo vyšleháme s cukrem, vanilkou, solí a žloutkem. Do vyšlehané hmoty vmícháme prosátou hladkou mouku a maizenu. Těsto dáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Na plech nastříkáme malé rovné kousky, které pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout.
Máslo s cukrem, žloutkem, vanilkou a rumem vyšleháme do pěny. Krém dáme do cukrářského sáčku a naneseme na polovinu tyčinek. Druhou polovinou přiklopíme. Spojené kousky cukroví nakonec namočíme z jedné, nebo obou stran v rozpuštěné čokoládě.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.