Vídeňské dortíčky

Postup

Namleté ořechy a ostatní suroviny na těsto zpracujeme rukou a  těsto pak dáme na půlhodinky odpočinout do lednice. Propracujeme, vyválíme po částech na výšku 4 až 5 mm. Vykrajujeme různé tvary, které pokládáme na plech s pečícím papírem.

Pečeme v předehřáté troubě na 185 stupňů cca 16 minut dozlatova.  Z plechu sundáme až po vychladnutí.

Náplň:

Mléko svaříme s pudinkovým práškem, vymícháme a necháme vychladnout. Při chladnutí nezapomeneme míchat, aby se nám nevytvořil škraloup. Po vychladnutí zašleháme změklé máslo (nejlépe to jde metlou) a ostatní suroviny na náplň.

Než budeme dortíčky slepovat, nechte náplň ztuhnout v lednici. Do dortíčků dáváme náplň podle chuti, strany obalíme v rozemletých oříšcích a dozdobíme čokoládou.

Korpusy (sušenky) můžeme mít napečené dopředu a můžeme je mít připravené v mrazáku. Pak stačí připravit jen krém na plnění.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz

 

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129