cca 10 (podle velikosti vykrajovátek) porcí
2 / 5náročnost
60 min.
Ingredience
Těsto:
- 30 dkg pohankové celozrnné hladké Pernerky
- 20 dkg karamelového kondenzovaného mléka
- 20 dkg másla
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
Na slepení:
- 10 dkg hořké čokolády
- 15 dkg karamelového salka
Bílková poleva na zdobení:
- 1 bílek
- moučkový cukr podle potřeby
- citronová šťáva dle chuti
Tipy a triky
- Kdybyste těsto zpracovávali třeba až druhý den, nechte ho povolit. Jinak by se při vyvalování lámalo.
- Zajíčky uchovávejte v uzavřené krabičce.
Postup
Suroviny na těsto dobře zpracujeme rukou a dáme na půl hodiny odpočinout do lednice. Kdybyste těsto zpracovávali třeba až druhý den, nechte ho povolit. Jinak by se při vyvalování lámalo.
Vyválíme těsto vysoké 3 mm,poté vykrajujeme různé tvary. Pokládáme na plech s pečicím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů, maximálně 195 stupňů 14 minut.
Vychladlé zajíčky slepíme rozehřátou čokoládou smíchanou se zbylým salkem (hmota nesmí být příliš tekutá).
Nakonec nazdobíme bílkovou polevou, kterou vytvoříme smícháním bílku, moučkového cukru a citronové šťávy.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
