Velikonoční zajíčci z pohankové mouky

Postup

Suroviny na těsto dobře zpracujeme rukou a dáme na půl hodiny odpočinout do lednice. Kdybyste těsto zpracovávali třeba až druhý den, nechte ho povolit. Jinak by se při vyvalování lámalo.

Vyválíme těsto vysoké 3 mm,poté vykrajujeme různé tvary. Pokládáme na plech s pečicím papírem.

Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů, maximálně 195 stupňů 14 minut.

Vychladlé zajíčky slepíme rozehřátou čokoládou smíchanou se zbylým salkem (hmota nesmí být příliš tekutá).

Nakonec nazdobíme bílkovou polevou, kterou vytvoříme smícháním bílku, moučkového cukru a citronové šťávy.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129