Velikonoční věnec
Ingredience:
- 1/2 kg pšeničné polohrubé mouky Pernerky
- 20 g droždí
- 60 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1/4 l mléka (vlažného)
- 80 g másla
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
- Citronová kůra z jednoho citronu
- 1 vejce (na potření)
Možné doplnění
- Mandle
- Rozinky
Tipy a Triky:
Doprostřed věnce dejte keramickou misku. Díky ní bude otvor uprostřed pravidelný.
Postup:
Odlijeme si trochu vlažného mléka a přidáme lžičku cukru a droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek cca 15 minut.
Poté smícháme všechny ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto (do těsta můžeme podle chutí přidat mandle nebo rozinky). Necháme kynout cca hodinku. Těsto zdvojnásobí svůj objem.
Těsto rozdělíme na tři díly a upleteme copánek. Ten poté spojíme a vytvoříme věnec. Přeneseme na plech a necháme ještě cca 10 minut odpočinout.
Potřeme vajíčkem a můžeme posypat mandlemi.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 40 minut.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.