15 ks porcí
3 / 5náročnost
95 min.
Ingredience
- 3/4 kg špaldové hladké Pernerky
- 100g sádla
- 125g cukru
- 200ml mléka
- 2 vajíčka
- droždí½
- ČL soli
- Rozinky namočené v rumu dle chuti
Tipy a triky
Do těsta můžeme vmíchat kandované ovoce nebo mandličky.
Postup
Vytvoříme si kvásek z droždí, lžičky cukru a trochu teplého mléka.
Smícháme suché ingredience (mouka, cukr, sůl), poté přidáme rozinky, rozpuštěné sádlo, mléko, vajíčka a kvásek. Hněteme asi 10 minut.
Necháme kynout 60 minut a poté vytvoříme malé bochánky po cca 100g a ještě 20 minut necháme na plechu kynout.
Pečeme v rozpálené troubě na 160 stupňů cca 25 minut.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
