Velikonoční beránek s vaječným koňakem

Share on Facebook
1 porcí
2 / 5náročnost
80 min

Ingredience:

  • 30 dkg BIO hladké špaldové mouky Pernerka
  • 4 vejce
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 2 dl slunečnicového oleje
  • 1 dl vaječného koňaku
  • 5 dkg kukuřičného škrobu
  • 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
  • máslo a hrubá nebo polohrubá mouka do formy

Tipy a Triky:

Postup:

Celá vejce, cukry, olej a kůru šleháme metlou dvě minuty, přilijeme koňak a šleháme minutu.

Do mouky přimícháme prášek do pečiva a společně s kukuřičným škrobem přimícháme do těsta nejdříve měchačkou a pak použijeme metlu.

Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané velké formy na beránka. Forma má 17 x 30 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 60 minut. Vždy píchněte do těsta špejlí nebo párátkem , když se těsto nepřilepí, je upečeno.

Hned vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.