Velikonoční beránek s vaječným koňakem

Ingredience:
- 30 dkg BIO hladké špaldové mouky Pernerka
- 4 vejce
- 15 dkg moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lžíce citronové kůry
- 2 dl slunečnicového oleje
- 1 dl vaječného koňaku
- 5 dkg kukuřičného škrobu
- 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
- máslo a hrubá nebo polohrubá mouka do formy
Tipy a Triky:
Postup:
Celá vejce, cukry, olej a kůru šleháme metlou dvě minuty, přilijeme koňak a šleháme minutu.
Do mouky přimícháme prášek do pečiva a společně s kukuřičným škrobem přimícháme do těsta nejdříve měchačkou a pak použijeme metlu.
Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané velké formy na beránka. Forma má 17 x 30 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 60 minut. Vždy píchněte do těsta špejlí nebo párátkem , když se těsto nepřilepí, je upečeno.
Hned vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.