Velikonoční beránek z rýžové mouky

Share on Facebook
1 beránek porcí
2 / 5náročnost
180 min

Ingredience:

  • 250 g rýžové hladké mouky Pernerka
  • 120 g krupicového cukru
  • 100 g másla
  • 3 vejce
  • 120 ml mléka
  • 30 g rozinek
  • 30 g sekaných mandlí
  • citrónová kůra z jednoho citronu
  • 1 sáček kypřícího prášku

Tipy a Triky:

Těsto na beránka můžete použít i do jiných forem, například na bábovku nebo muffiny.

Postup:

Nejprve si vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Formu na velikonočního beránka vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Troubu dáme předehřívat na 150 °C. V míse ušleháme máslo s cukrem a poté do směsi zašleháme jeden žloutek po druhém. Mouku promícháme s kypřícím práškem a prosejeme ji do misky.Do žloutkové směsi střídavě zamícháváme mouku a mléko, dokud nezískáme kompaktní poměrně tuhou směs. Na závěr do směsi zamícháme i citronovou kůru.

Bílky vyšleháme do tuha a po částech je opatrně zamícháme do připravené směsi. Míchejte opravdu opatrně, aby Vám sníh nespadnul.
Na závěr do těsta zamícháme rozinky a mandle. Připravené těsto nalijeme do formy na beránka a dáme jej péct do trouby vyhřáté na 150 °C na 30 minut. Poté teplotu zvýšíme na 180 a pečeme ještě dalších cca 30 minut.

Mějte na paměti, že každá forma je jinak silná. Doba pečení se tak v závislosti na formě může lišit.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.