Velikonoční beránek z rýžové mouky
Ingredience:
- 250 g rýžové hladké mouky Pernerka
- 120 g krupicového cukru
- 100 g másla
- 3 vejce
- 120 ml mléka
- 30 g rozinek
- 30 g sekaných mandlí
- citrónová kůra z jednoho citronu
- 1 sáček kypřícího prášku
Tipy a Triky:
Těsto na beránka můžete použít i do jiných forem, například na bábovku nebo muffiny.
Postup:
Nejprve si vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Formu na velikonočního beránka vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Troubu dáme předehřívat na 150 °C. V míse ušleháme máslo s cukrem a poté do směsi zašleháme jeden žloutek po druhém. Mouku promícháme s kypřícím práškem a prosejeme ji do misky.Do žloutkové směsi střídavě zamícháváme mouku a mléko, dokud nezískáme kompaktní poměrně tuhou směs. Na závěr do směsi zamícháme i citronovou kůru.
Bílky vyšleháme do tuha a po částech je opatrně zamícháme do připravené směsi. Míchejte opravdu opatrně, aby Vám sníh nespadnul.
Na závěr do těsta zamícháme rozinky a mandle. Připravené těsto nalijeme do formy na beránka a dáme jej péct do trouby vyhřáté na 150 °C na 30 minut. Poté teplotu zvýšíme na 180 a pečeme ještě dalších cca 30 minut.
Mějte na paměti, že každá forma je jinak silná. Doba pečení se tak v závislosti na formě může lišit.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.