1 chlebík porcí
1 / 5náročnost
75 min.
Ingredience
- 5 banánů
- 150 g třtinového cukru
- 250 g pšeničné hladké mouky Pernerka
- 100 g řepkového oleje
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 8 g vanilkového cukru nebo extraktu
- 50 g nahrubo nasekaných ořechů
- 50 g nahrubo nasekané vysokoprocentní čokolády
Tipy a triky
Postup
Předehřejeme troubu na 180°C a vyložíme chlebovou formu pečicím papírem.
Rozmixujeme 5 banánů a dáme je do větší mísy. Přidáme cukr, vanilku a olej a promícháme.
V menší míse smícháme hladkou mouku s kypřícím práškem a prosejeme do větší s nachystanou směsí a opět promícháme. Poté směs nalejeme do formy a pečeme cca 60 minut.
Před vytažením si zkontrolujeme, jestli je chlebík dobře upečený zapíchnutím špejle do středu – pokud vyjde čistá, chlebík můžete vytáhnout z trouby, pokud se na špejli lepí kousíčky těsta, necháme jej ještě 5-10 min v troubě.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
