Vdolky

Share on Facebook
25 porcí
2 / 5náročnost
90 min

Ingredience:

500g hladká špaldová mouka Pernerka
4 PL cukr krystal
2 žloutky
300 ml mléka
1 ks sušené droždí
3 PL olej
2 PL rum
Špetka soli

Tipy a Triky:

Postup:

Do mouky si uděláme důlek, do kterého přidáme droždí, cukr a vlažné mléko. Chvilku počkáme a přidáme ostatní suroviny. Vypracujeme hladké těsto, které necháme cca hodinu kynout.

Po vykynutí vyválíme těsto a z něj vykrajujeme kolečka. Ta přikryjeme utěrkou a necháme ještě chvilku kynout. Mezitím si připravíme v hrnci olej, který rozpálíme. Opékáme z každé strany cca 3 minuty. Podáváme z džemem podle chuti.

 

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.