Postup
Nejprve namočíme rozinky do rumu a necháme odležet, nejlépe přes noc.
Smícháme mouku s droždím a zalijeme vlažným mlékem. Přidáme cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce, máslo a ručně vypracujeme. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout.
Poté vmícháme rozinky, mandle a kandovanou kůru a necháme ještě 15 minut kynout.
Těsto vyválíme na plát a zavineme 3x. Rukou vytvoříme hřbet. Přeneseme na plech a ještě 15 minut necháme kynout.Pečeme na 140 stupňů cca 50 minut.
Rozpustíme si máslo a potřeme již upečenou štolu. Poté ji posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.