Vánoční štola

Postup

Nejprve namočíme rozinky do rumu a necháme odležet, nejlépe přes noc.

Smícháme mouku s droždím a zalijeme vlažným mlékem. Přidáme cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce, máslo a ručně vypracujeme. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout.

Poté vmícháme rozinky, mandle a kandovanou kůru a necháme ještě 15 minut kynout.

Těsto vyválíme na plát a zavineme 3x. Rukou vytvoříme hřbet. Přeneseme na plech a ještě 15 minut necháme kynout.Pečeme na 140 stupňů cca 50 minut.

Rozpustíme si máslo a potřeme již upečenou štolu. Poté ji posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129