Postup
V míse ručním šlehačem šleháme žloutky a polovinu cukru, až směs zesvětlá a zhoustne. Vmícháme vanilku a odložíme. V druhé míse prosejeme mouku, přidáme kakao a sůl. Ve třetí míse ušleháme bílky s cukrem do tuha.
Poté smícháme směs ze žloutků se směsí s moukou a nakonec jemně vmícháme sníh.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 10 minut.
Po upečení srolujeme ještě teplou roládu společně s pečícím papírem.
V hrnci svaříme 250 ml šťávy z kompotu z třešní, přidáme kirsch/rum, cukr a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme škrob a necháme zhoustnout, poté vmícháme odpeckované třešně a dáme do lednice alespoň na hodinu.
Vyšleháme šlehačku s cukrem a kirschem/rumem.
Roládu rozbalíme a potřeme směsí ze šlehačky a na šlehačku naneseme směs z třešní. Zarolujeme.
Šlehačku přivedeme k varu a přidáme čokoládu, necháme rozpustit a vychladnout, lehce šleháme metličkou. Celý proces trvá cca 15 minut. Poté naneseme na roládu.
Nakonec ozdobíme hoblinami z čokolády.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.