Vánoční poleno

Postup

V míse ručním šlehačem šleháme žloutky a polovinu cukru, až směs zesvětlá a zhoustne. Vmícháme vanilku a odložíme. V druhé míse prosejeme mouku, přidáme kakao a sůl. Ve třetí míse ušleháme bílky s cukrem do tuha.

Poté smícháme směs ze žloutků se směsí s moukou a nakonec jemně vmícháme sníh.

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 10 minut.

Po upečení srolujeme ještě teplou roládu společně s pečícím papírem.

V hrnci svaříme 250 ml šťávy z kompotu z třešní, přidáme kirsch/rum, cukr a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme škrob a necháme zhoustnout, poté vmícháme odpeckované třešně a dáme do lednice alespoň na hodinu.

Vyšleháme šlehačku s cukrem a kirschem/rumem.

Roládu rozbalíme a potřeme směsí ze šlehačky a na šlehačku naneseme směs z třešní. Zarolujeme. 

Šlehačku přivedeme k varu a přidáme čokoládu, necháme rozpustit a vychladnout, lehce šleháme metličkou. Celý proces trvá cca 15 minut. Poté naneseme na roládu.

Nakonec ozdobíme hoblinami z čokolády.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129